Iryna Hauska och Konsten att mötas.

Trots nio års utbildning inom konst fick Iryna Hauska rådet av Arbetsförmedlingen att söka städjobb när hon flyttade från Ryssland till Sverige. Efter ytterligare några år på Konstfack med en masterutbildning i bagaget deltar hon nu i projektet ”Konsten att mötas” som ska hjälpa utlandsfödda konstnärer att komma in på den svenska konstscenen.

I senaste numret av Konstperspektiv (2-2018) kan du läsa om: ”Konsten att mötas” är ett projekt som drivs av Sveriges Konstföreningar. Under 2018 får tjugo konstföreningar från hela Sverige möjlighet att skapa nya spännande möten och kreativa samarbetsprocesser och samtidigt underlätta för nyanlända konstnärer att komma in på den svenska konstscenen. Skådebanan i Jönköpings län är en av de deltagande konstföreningarna och det är också dem som valt att samarbeta med konstnären Iryna Hauska som vi har intervjuat i detta nummer.

Liknande inlägg