Besök Rosengren konstgjuteri i Vintrie 11 maj 2022

Rosengren metallgjuteri i Vintrie (Gottorpsvägen 56) är ett företag med anor tillbaka till förra seklets början. Det är idag fjärde generationen Rosengren som driver företaget. Många formgivare och konstnärer är knutna till verksamheten. Många verk på gator, torg och kulturinrättningar är gjutna där. Ett exempel är Thalia som finns på Operan i Malmö.

Som medlem i en av Skånedistriktets anslutna konstföreningar är du varmt välkommen att delta i Skånedistriktets bokade guidade visning av Rosengrens konstgjuteri, onsdag 11 maj 2022.

Besöket avslutas med en enklare förtäring.

Anmälan görs senast fredag 22 april till skane@sverigeskonstforeningar.nu

Anmälan är bindande och gäller när deltagaravgiften är inbetald på Plusgiro: 41 59 31 – 5. Avgiften betalas varken tillbaka om du avanmäler dig eller uteblir. Glöm inte att skriva ditt namn och din medlemsförening.

Deltagaravgift: 185 kronor.

Antal deltagare är begränsat och det är ”först till kvarn” som gäller. Du får en bekräftelse på din anmälan så att du vet om du har kommit med.

Väl mött
Styrelsen för Sveriges konstföreningar, Skånedistriktet

Bo Polsten och Linda Jarlskog
Distriktsordförande och vice distriktsordförande.