Sörmlandssalongen 2020

Nyköpings Konstförening i samarbete med Sörmlands Museum arrangerade Sörmlandssalongen där sörmländska konstnärer ställde ut sina verk i olika tekniker. På grund av pandemin var utställningen öppen endast en kort tid.

Sörmlandssalongen 2020 planerades äga rum den 7 november 2020 – 21 januari 2021 på Sörmlands Museum i Nyköping. Kort tid efter vernissagen stängdes tyvärr utställningen på grund av det rådande pandemiläget. Museet har dock tagit fram en film över de utställda konstverken. Filmen finns på museets hemsida och sprids via sociala medier.

Nyköpings Konstförening i samarbete med Sörmlands Museum arrangerade salongen, som före stängningen hann beses och uppskattas av många besökare. Sörmländska konstnärer ställde ut sina verk i olika tekniker, också sådana som inte tillhör de traditionella, såsom video och installationer.