Inbjudan till kurs i Styrelsekunskap – Att utveckla din förening (fortsättningskurs)

Denna utbildning är en fortsättning på kursen Styrelsekunskap. Här kommer vi ge nya styrelseledamöter, men även de som varit med länge i sin förening, en orientering i vad det innebär att sitta i en konstförenings styrelse.

Program för kvällen:

• Presentation och introduktion
  • Engagemang
    Vad får människor att engagera sig i konstföreningen? Min roll som ledamot och ”pådrivare” av föreningen. Förutsättningar för engagemang och att vara aktiv.
  • Föreningsarbete
    De engagerande frågorna och föreningen som organisation. Hur man fångar upp intresse och engagemang. Hur man flätar samman intresse/engagemang med föreningens syfte och arbete.
    Hur vi ser på konflikter.
  • Vill, får, kan
    Utifrån våra förutsättningar tittar vi på vad vi kan göra och vad som förutses för att det ska bli gjort. Ett litet handlingsprogram för att få föreningen att växa.

Dag & Tid: 24 november kl. 19.00-21.00.
Plats: Utbildningen sker digitalt via plattformen Zoom. Har du inte Zoom kan du ladda ned/installera programmet utan kostnad från Internet.

Anmälan: Intresseanmälan skickas studieorganisatör Torill Findeisen, torill.findeisen@projektstrategerna.se

En inbjudan med en länk till Zoom kommer att skickas ut till de som anmält sig.

Kursledare: Anders Pettersson (psykolog, journalist, konsult). Anders har en lång bakgrund inom bl a ideella verksamheter, som chef, styrelseledamot och aktiv, där han hållit ett stort antal utbildningar kring ideell verksamhet. Anders är också ledamot i Österåkers Konstförenings styrelse.

Välkommen med din intresseanmälan!