Inbjudan till kurs i Styrelsekunskap

Ny i styrelsen eller har du varit med ett tag? Vad behöver jag kunna? Hur gör andra? Det finns alltid saker man funderar på både som ny eller mer rutinerad medlem i en föreningsstyrelse.

Denna styrelseutbildning ska ge dig en orientering i vad det innebär att sitta i en konstförenings styrelse och vad det är man behöver ha kännedom om.

Detta är något av punkterna vi tar upp under kvällen.

• Konstföreningens uppdrag och föreningens stadgar
  • Uppdraget att leda en förening
  • Praktiskt styrelsearbete
  • Hur det är att vara förtroendevald, föreningsdemokrati
  • Kommunikationen med sina medlemmar

Utbildningstillfället avslutas med att du kan ställa frågor.

Dag & Tid: 11 mars, 19.00- 21.00
Plats: Utbildningen sker digitalt via plattformen Zoom. Har du inte Zoom kan du ladda ned/installera appen från nätet.

Anmälan: Anmälan skickas senast den 9 mars till studieorganisatör Torill Findeisen torill.findeisen@projektstrategerna.se
En inbjudan med en länk till Zoom kommer att skickas ut till de som anmält sig.

Kursledare: Anders Pettersson (psykolog, journalist, konsult). Anders har en lång bakgrund inom bl a ideella verksamheter, som chef, styrelseledamot och aktiv, där han hållit ett stort antal utbildningar kring ideell verksamhet. Anders är också ledamot i Österåkers Konstförenings styrelse.

Välkommen med din anmälan!