Sundsvalls konstförening – Vid oro skog, 3–12 maj

Varmt välkomna till årets vårsalong på galleri Trädgårdsgatan 20 - i år en soloutställning med Lena Sjödin Roman och hennes fascinerande skogsbilder, collage och tredimensionella betraktelser.

VERNISSAGE FREDAG 3 MAJ KL 16–19
Öppettider när utställningen pågår: Fredag 16–18. Lördag–söndag 12–16.

 

”Vid oro skog” är delar av ett utforskande arbete som pågått sedan 2021. Jag rör mig i min egen skog, är i den både från insidan och utsidan, kretsar runt de sunkigaste träskmarkerna för att få vila och ro i sinnet. Att vara stilla och bjuda in det vilda – då händer det att skogen öppnar sig med andra färger och känslan fördjupas.

En långsam närvaro i skogen är ett sätt att upptäcka platsens värde och samtidigt hitta tillbaka till sitt eget varande. Oron mildras, skogen kräver inte något, den bara är – för alla varelser som behöver.

Till utställningen hör ett antal lerskulpturer som berättar om olika stadier av uppstigande från träskmarkerna. Från hopplöshet till stolthet, alla på sitt sätt stukade av att ha varit i bottenlösheten. De är både djur och människor, helt egna i sig själva.

Utställningens titel ”Vid oro skog” är lånad från titeln på en samlingsutgåva av poeten Ingela Strandbergs dikter 1984-2014. Poesi är ett stöd för mig i det ständigt pågående arbetet med att försöka förnimma vad det är att vara människa.

Curator: Karolina Lindkvist