Vi söker en Verksamhets- och konstbildnings utvecklare

Är du intresserad av att arbeta med konst? Då har vi arbetet för dig! Riksförbundet Sveriges Konstföreningar söker Verksamhets- och konstbildningsutvecklare med god kunskap inom samtidskonst.

ANSÖKNINGSTIDEN HAR GÅTT UT

Om oss

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar bildades 1973 som en partipolitisk obunden ideell organisation med ändamålet att tillvarata landets konstföreningars intressen. Det görs genom olika projekt, produktion av utställningar och utbildningsmaterial, stöd i det dagliga föreningslivet och genom att verka kulturpolitiskt på riksnivå. Konstbildning är en av förbundets främsta uppgifter. Riksförbundet Sveriges Konstföreningar har för nuvarande 610 medlemsföreningar över hela landet organiserade i 24 distrikt. På förbundets kansli i Malmö/Limhamn arbetar sex anställda.

Mycket av vårt arbete sker i samverkan med andra aktörer, allt ifrån det fria konstlivet till andra organisationer och myndigheter som arbetar med samtidskonst. Vi är för närvarande inne i en spännande utvecklingsfas med syfte att både stärka vår organisation och se över vår konstbildning.

Om dig

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta för att stärka och fördjupa kunskapen om samtidskonst och vill vara med och utveckla vår verksamhet utifrån målsättningen att Riksförbundet Sveriges Konstföreningar ska vara en stark plattform för civilsamhällets konstföreningsdrivna utställningsarrangörer.

Du har specialistkompetens inom samtida svensk och nordisk bildkonst och intresse för konstförmedling samt god kunskap om svenskt föreningsliv och ett stort nationellt nätverk inom den kulturella sfären. Du är kommunikativ, initiativrik och drivande och har en god förmåga att samarbeta och vana att arbeta självständigt.

Du har erfarenheter av kulturadministration och projektledning på regional eller nationell nivå har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är van att söka och redovisa externa medel. Du bidrar till Riksförbundet Sveriges Konstföreningar med en ökad mångfald av perspektiv och erfarenheter.

Dina arbetsuppgifter

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar erbjuder dig en spännande arbetsplats där samverkan och nyfikenhet präglar arbetssättet.

Som verksamhets- och konstbildningsutvecklare ansvarar du för verksamhetens konstbildande projekt- och programverksamhet. Din roll är främst att utveckla vår konstbildning och olika projekt riktade till våra medlemmar. Det kan handla om seminarier, konferenser, nätverk, utbildningar eller utställningar. Du är den drivande personen i dessa projekt och ansvarar för projektledning, kontakt med konstnärer, föreläsare och andra deltagare, avtalsskrivning och budgetstyrning. Nätverkande och strategiskt utvecklingsarbete är andra arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Akademisk examen i konstvetenskap, fri konst eller motsvarande erfarenhet

Väl förtrogen med konstområdet speciellt samtidskonst, nationellt såväl som internationellt

Erfarenhet av utställningsarbete och konstförmedling
Erfarenhet av projektledning
Ett brett nätverk av och vana från arbete med konstnärer samt med det fria konstlivet och kommunala och regionala intendenter och tjänstemän inom konstfältet
Vana vid att utveckla projekt och skriva och redovisa projektansökningar
Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande är erfarenhet av digitala pedagogiska verktyg och plattformar
Meriterande är erfarenhet av föreningsarbete och civilsamhällets organisationer
Meriterande är erfarenhet av intern samt extern kommunikation samt marknadsföring
Meriterande är erfarenhet av konstpolitiskt arbete och opinionsbildning.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är förlagd till Limhamn/Malmö. Tillträde enligt överenskommelse. Resor och viss helg- och kvällstjänstgöring kommer att förekomma.

Ytterligare information om anställningen lämnas av förbundschef Greta Burman Mobilnummer: 076-8894492; E-postadress: greta@sverigeskonstforeningar.nu

Så ansöker du

Välkommen med din ansökan bestående av ett personligt brev och ett cv till info@sverigeskonstforeningar.nu. Ansökan ska vara oss till handa senast den 13 april 2022. Intervjuer kommer att ske löpande efterhand ansökningarna kommer in.

Adress

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar
Tegnérgatan 60A
216 12 Limhamn