Vi söker projektledare för vårt nationella utställningsprojekt Vävda rum

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar söker en projektledare med erfarenhet av större konstprojekt som vill leda arbetet med vårt nationella utställningsprojekt Vävda rum.

Om oss

Vävda rum är ett landsomfattande utställningsprojekt med AR-konst finansierat med medel från Postkodstiftelsen. Utställningen genomförs i hela Sverige och är landets hittills största utställningsprojekt. Projektet prövar en ny infrastruktur för storskaliga utställningsformat med små ekologiska fotavtryck och stor möjlighet till spridning. Utställningen presenteras i det offentliga rummet och tillgängliggör samtidskonst på platser där man annars sällan möter den.

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar är en paraplyorganisation för landets konstföreningar. Vi representerar våra medlemmar i nationella sammanhang och bevakar deras intressen i frågor som rör det ideellt drivna konstlivet. Inom ramarna för vårt konstbildande arbete arrangerar vi konferensdagar och föreläsningar om samtidskonst samt driver större konstprojekt. Riksförbundet Sveriges Konstföreningar grundades 1973 och är med sina 24 regionala distrikt och ca 610 anslutna konstföreningar ett av Sveriges största förbund för konst och kultur. På riksförbundets kansli i Malmö arbetar sex anställda.

Om dig

Du har erfarenheter av kulturadministration och projektledning på regional eller nationell nivå och har tidigare genomfört större nationella eller regionala projekt. Du har goda kunskaper om Svenskt konstliv och känner väl till fältets olika aktörer både inom det offentliga och fria kulturlivet på lokal, regional och nationell nivå.

Du är väl bevandrad inom samtida svensk och nordisk samtidskonst samt har god kunskap om svenskt föreningsliv och ett stort nationellt nätverk inom kulturområdet. Du är kommunikativ, initiativrik och drivande och har en god förmåga att samarbeta och vana att arbeta självständigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är van att söka och redovisa externa medel.

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare för Vävda rum leder du arbetet med att förankra och genomföra projektet nationellt. Du är den drivande personen i projektet och ansvarar för processledning, strategiskt arbete och planering. Du utgör länken mellan övriga delar av projektorganisationen och säkerställer att projektet genomförs i enlighet med projektplanen. Du har kontakt med konstföreningar, konstnärer, föreläsare och andra deltagare och ansvarar för avtalsskrivning och budgetstyrning.

Kvalifikationer

För tjänsten relevant akademisk examen Projektledarutbildning eller motsvarande erfarenhet

Flerårig erfarenhet av projektledning gärna med erfarenhet av projektledning inom utställningsproduktion, biennaler och festivaler.

Ett brett nätverk och vana av att arbeta med curatorer och konstnärer samt med det fria konstlivet och kommunala och regionala intendenter och tjänstemän inom kulturområdet.

Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande är:

  • erfarenhet av digitala plattformar
  • erfarenhet av föreningsarbete och civilsamhällets organisationer
  • erfarenhet av intern samt extern kommunikation samt marknadsföring

Anställningsvillkor

Tjänsten är en projektanställning på heltid i åtta månader. Vårt kansli är förlagd till Malmö men vi välkomnar även sökanden från andra delar av Sverige. Tillträde omgående. Resor och viss helg- och kvällstjänstgöring kommer att förekomma.

Ytterligare information om anställningen lämnas av Alexandra Hvalgren Mobilnummer: 070-410 50 10

E-postadress: alexandra@sverigeskonstforeningar.nu

Så ansöker du

Välkommen med din ansökan bestående av ett personligt brev och ett cv till info@sverigeskonstforeningar.nu. Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 29 november 2022. Intervjuer kommer att ske löpande efterhand ansökningarna kommer in.

Adress

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar Tegnérgatan 60A

216 12 Limhamn www.sverigeskonstforeningar.nu