Konstfilm: Ett nytt liv, (2014)

 

 

Ett mystiskt fynd i ett bankvalv efter en död släkting leder ut på en upptäcktsfärd i konsthistorien.

Från de torftigaste konstnärskvartar på trettiotalet till de finaste salongerna idag, söker mysteriet från bankvalvet sin lösning i nutid: Ett litet tummat brunt paket, inlåst i decennier, som inte får utsättas för dagsljus. Ett nytt liv handlar om Göteborgskoloristerna; konstnärerna som under sina korta och dramatiska liv skildrade staden, havet och skärgården på ett helt nytt sätt. I centrum står den mytomspunne målaren Inge Schiöler. På upptäcktsfärden möter vi släktingar och vänner till koloristerna, konstnärer och poeter. Bland annat medverkar Tomas Tranströmer, Andreas Eriksson, Johan Cullberg, Håkan Wettre, Ann Smith, Arne Öhnell, Krister och Ingrid Schiöler.

Originaltitel: Ett nytt liv

Filmtyp: Dokumentär

Produktionsår: 2014

Produktionsland: Sverige

Utspelas i land: Sverige

Regi: Carl Pontus Hjorthén, Martin Jönsson

Speltid: 70 minuter

Talat språk: Svenska

Textat språk DVD: Svenska

Format: DVD

Utgiven av: FilmCentrum

 

Läs mer hur er konstförening kan låna den här filmen.

Share

Lämna ett svar