Konstfilm: Ai Weiwei: Never Sorry (2012)

 

Den amerikanska journalisten och filmaren Alison Klayman följer den kinesiske konstnären, frihetsaktivisten och dissidenten Ai Weiwei mellan 2008 och våren 2011; hans vardagsliv bland fyrtio katter, några hundar, familj, vänner och volontärer i sitt hem med adressen “258 FAKE” och Zuoyou studion i Peking. Numera i en av myndigheterna övervakad husarrest där han, sedan han på allvar gjort sig obekväm, fortsätter sitt oförtrutna arbete för yttrandefrihet, demokrati och rättvisa genom sin konst.

 

Originaltitel: Ai Weiwei: Never Sorry

Produktionsår: 2012

Produktionsland: USA

Utspelas i land: Kina

Regi: Alison Klayman

Speltid: 90 minuter

Talat språk: Engelska

Textat språk DVD: Svenska

Format: DVD

Utgiven av: NonStop Entertainment

 

 

 

Läs mer hur er konstförening kan låna den här filmen.

Share

Lämna ett svar