Biennalåret 2017

Biennalåret 2017

Biennal (italienska biennale, från latinets biennalis, “tvåårig”) är en utställning som återkommer vartannat år. I år sammanfaller flera stora biennaler med andra stora konstevenemang runt om i Europa. Venedigbiennalen,  Istanbulbiennalen, Momentum i Moss Norge och GIBCA i Göteborg är bara några biennaler som äger rum under 2017.

I år arrangeras också Documenta i Kassel som äger rum vart femte år och Skulptur Projekte Münster som arrangeras vart tionde år. Så för den som vill uppleva mycket samtidskonst är sommaren och hösten så gott som fullbokad.

Venedig biennalen 2017
maj 13 – november 26
Venedig biennalen 2017. Kurator Christine Macel – VIVA ARTE VIVA, 13/5-26/11-2017.

Documenta 14, Kassel
juni 10 – september 17
Kassel 10:e juni till 17 september 2017 och Athen 8:e april till 16 juli 2017. Adam Szymczyk, Artistic Director of documenta 14.

Skulptur Projekte Münster 2017
juni 10 – oktober 1
Skulptur Projekte Münster, the decennial founded in 1977, has announced the list of artists for its 2017 edition. The 25 participants from 19 countries were selected by the artistic director Kasper König and curators Britta Peters (a freelance curator based in Hamburg) and Marianne Wagner, (curator of contemporary art at the LWL-Museum für Kunst und Kultur). Their proposals cover a range of areas including sculpture and performance art.

Momentum 9, Moss Norge
juni 17 – oktober 11
MOMENTUM 9: ( alienation ) THE NORDIC BIENNIAL OF CONTEMPORARY ART JUNE 17 – OCTOBER 11, 2017 MOSS, NORWAY

GIBCA Göteborgs Internationella Konstbiennal 2017
september 9 – november 19
Den nionde upplagan av GIBCA går av stapeln 9 september till 19 november 2017 och kommer att äga rum på Röda Sten Konsthall och ytterligare platser runt om i Göteborg.

Istanbul biennalen 2017
september 16 – november 12
The 15th Istanbul Biennial is collaborating with this year’s edition of the Istanbul Film Festival on an extensive film programme which relates to the biennial’s title and theme: “a good neighbour”. “There is nothing like the medium of film when it comes to visual storytelling, and as we know, good storytelling often includes moral conundrums that are important to understanding who we are and the societies we live in”, says artist duo Elmgreen & Dragset, curators of the 15th Istanbul…

 

Share

Lämna ett svar