Konstfilm: Mapplethorpe: Look at the Pictures

 

 

Robert Mapplethorpe var en av 1900-talets mest kontroversiella och provokativa fotografer. Trots – eller kanske tack vare – sin katolska uppväxt kom hans karriär att definieras av konst som gjorde hans konservativa omvärld minst sagt förbannad, samtidigt som konstvetarna ställde sig i kö för att låta sig fascineras, imponeras och exploateras av hans verk. En ikon i såväl gaycommunityn som i konstsammanhang, som här har fått sitt liv slående vackert porträtterat i en film fylld till bredden med droger, hipsterdekadens och naturligtvis fantastiska foton.

Filmtyp: Dokumentär
Produktionsår: 2015
Produktionsland: USA, Tyskland
Regi: Fenton Bailey, Randy Barbato
Speltid: 108 minuter
Talat språk: Engelska
Textat språk DVD: Svenska
Format: DVD
Utgiven av: NonStop Entertainment

 

 

 

 

 

 

Läs mer hur er konstförening kan låna den här filmen.

Share

Lämna ett svar