Kinesiskt på Göteborgs Konstförening

Konstnären Torsten Jurell, sedan flera år verksam i Kina och den kinesiska konstnären Xiao Xue ställer ut på Göteborgs Konstförening mellan den 16/9 och 8/11.

“Sedan många år är Jingdezhen en del av min konstnärliga bas och det jag kommer att visa i utställningen är resultatet av att ha såväl den Gamla som Nya Världen som utsiktsplats.” skriver Jurell i pressreleasen och Xue berättar att “När jag var 19 år reste jag från min hemstad, Hebei, som är en stor stad, inte långt från Beijing, till en liten stad i sydvästra Kina, Jingdezhen som även är kallad ”Porslinets huvudstad”. Jag är konstnär och använder lera och glasyr för att uttrycka mitt liv, mina känslor.  ”What´s behind the faces?” är verk som speglar mina tankar kring mitt liv i stort och smått. Mitt arbete är min spegel.”

Redan 2014 skrev Torsten Jurell en artikel i Konstperspektiv där han presenterade Xiao Xues porslinsverk för läsarna. Artikeln “Att leva” återfinns i nummer 2014:2 s. 36-40. Nu finns det alltså även möjlighet att se Xues verk på Göteborgs konstförening.

Liknande inlägg