Loving Vincent

Den 20:e oktober har en ny unik  film om Vincent van Gogh premiär i Sverige. Det som gör den så speciell är att den bygger på van Goghs oljemålningar som 150 konstnärer har reproducerat och skapat 65 000 oljemålningar som sedan har animerats.

“Det är den 29 Juli 1890 och en skadad man kommer stapplandes ner för en gata i den lilla franska staden Auvres. Han trycker sina händer mot ett färskt skottsår i magen. Mannen är Vincent Van Gogh – vid tiden okänd för omvärlden, i dag en av tidernas största konstnärer. Hans tragiska död är omgärdad av mystik och spekulationer – vem var det egentligen som sköt?

Loving Vincent fångar på ett unikt sätt Vincent Van Goghs konstnärskap, livsöde och död genom att ge röst åt hans brev, och nytt liv åt karaktärerna i hans målningar. Produktionen av denna världens första helt oljeanimerade film har sysselsatt 150 konstnärer som tillsammans producerat en oljemålning för var och en av filmens 65 000 bildrutor. Resultatet är en färgsprakande, faschinerande och rörande berättelse om skaparglöd, passion och förtvivlan, producerad av Oscarsvinnande Breakthru Films och Trademark Films.”

Regissör: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Utgivningsår: 2017
Medverkande: Helen McCrory, Saoirse Ronan, Douglas Booth
Språk: Engelska

Filmen kommer att visas på följande orter: Båstad, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Lund, Malmö, Norrköping, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Växjö, Örebro och Östersund

 

Share