Julia Peirone på Göteborgs konstmuseum

 

År 2007 gjorde Sveriges Konstföreningar inom projektet “Fotografi Är” flera vandringsutställningar med fotografi tillsammans med CFF (Centrum för fotografi). Många idag namnkunniga och kända fotografer deltog som Helena Blomqvist, Nygårds Karin Bengtsson, Johan Willner och Julia Peirone. Julia Peirone är aktuell under vintern och våren med sin första stora museiutställning på Göteborgs konstmuseum.

“Julia Peirone är en av de mest intressanta konstnärerna i Norden idag. Sedan debuten kring millennieskiftet har Peirone utforskat identitet och fotografisk bild, ofta med fokus på unga kvinnor i serier som speglar barndomens och vuxenblivandets sidor kring sårbarhet, skam och sexualitet.” Läs mer på Göteborgs konstmuseums hemsida.

Julia Peirone, Ocean Dream from the series Diamonds Dancing, 2017

Recensioner av utställningen:

SvD Julia Peirone, ”Girls, girls, girls” Julia Peirones nya bilder är som finslipade juveler

SR – “Fokus på flickan i Julia Peirones konst”

Aftonbladet – “Blicken på flickorna”

SVT – ”Kvinnlig blick på flickors liv i bländande fotokonst”

 

Share