My Music – pop-videokonst på Arken i Ishöj

 

Om Andy Warhol tog populärkulturen till konsten så tog Lady Gaga konsten till populärmusiken. “Pop culture was in art, now art’s in pop culture, in me.” som Lady Gaga uttryckte det.  I utställningen “My Music” på Arken – museum för modern konst visas t.o.m den 25 mars 2018 en utställning där korsbefruktningen mellan musikvideos och samtidskonst står i fokus.

Nathalie Djurberg og Hans Berg, Worship, 2016. Courtesy kunstnerne og Lisson Gallery. Still © Nathalie Djurberg & Hans Berg

Och visst ligger det nått i det här djärva påståendet. Gagas ”Born this way” var ju så inspirerad av konstnären Orlans verk att hon blev stämd. Och 2016 gjorde Jeff Koons – en av samtidskonstens portalfigurer – omslaget till albumet Artpop. Gaga är dessutom minst lika kreativ som nån konstnär och hennes budskap: Du behöver inte passa in – har berört en hel generation. Men det här gränsöverskridandet innebär också att konstnärerna har börjat undersöka popmusiken.” säger Dennis Dahlqvist i en recension på SVT Kultur.

Läs mer om utställningen på Arkens hemsida.

 

 

 

7. oktober 2017 til 25. marts 2018

Share