Love is the Devil – ett porträtt av Francis Bacon

 

Francis Bacon (1909 -1992) var en irländsk-brittisk konstnär som blev känd för sin djärva, groteska, emotionellt laddade och ibland råa bilder. Han är mest känd för målningar av av påven, korsfästelser och porträtt av nära vänner.

 
Från vårt filmbibliotek kan konstföreningen låna filmen “Love is the Devil” om konstnären Francis Bacon. Av John Maybury, 1998. 85 min, DVD
  
Året är 1971 och den kontroversielle brittiske konstnären Francis Bacon välkomnas till Grand Palais i Paris som århundradets främste, nu levande målare. I samma ögonblick sväljer hans
modell och älskare, George Dyer, en dödlig cocktail av piller och alkohol på deras hotellrum. Medan han faller allt djupare ner i mörkret, minns Dyer den ödesdigra dag 1964, då han som enkel småtjuv gör ett inbrottsförsök hos Bacon. Han möter då Francis Bacon och livet tar en helt ny vändning. Med Derek Jacobi, Tilda Swinton & Daniel Craig.
 
Läs mer om Francis Bacon på hans officiella hemsida.
 

Share