Luleåbiennalen 2018

 

Konstfrämjandet går in som huvudman för Sveriges äldsta biennal,  Luleå biennalen som startade 1991. Årets biennal kommer att gå av stapeln i november 2018 och till konstnärliga ledare har trion Emily Fahlén och Asrin Haidari från Tensta konsthall, och Thomas Hämén konstnär och curator baserad i Luleå och London utsetts.

 


Emily Fahlén, Asrin Haidari och Thomas Hämén. Foto: Mai Nestor

Thomas Hämén, själv uppvuxen i Luleå, ser stor potential i platsen:

– Autonomi och självorganisation är drag som kännetecknar Luleå och Norrbotten i stort. Samekulturen, de tunga industrierna och relativt vild natur är bidragande till känslan av att befinna sig i centrum men samtidigt i avskildhet. Som konstnär har jag formats mycket av platsen där jag växte upp och det känns väldigt roligt att nu få jobba med den, både för att få ge något tillbaka till Luleå med omnejd och för att kunna tänja på biennalformatet på hemmaplan.

Läs mer på Konstfrämjandets hemsida: konstframjandet.se/aktuellt/luleabiennalen-2018/

Share