Simona Dumitriu ny curator för Skånes Konstförening

Skånes Konstförening har utsett Simona Dumitriu till ny curator. Simona är curator och konstnär med en doktorsexamen i Visual Art (2011): The Archive, Instrument and Concept in Contemporary Art, vid National University of the Arts, Bukarest. Hon är initiativtagare till Platforma space and collective i Bukarest – en konstnärlig plattform för utställningar och verkstäder, men också en mötesplats för tvärvetenskapliga, sociala och politiska initiativ (2011-2015). Simona arbetar också som skribent för konsttidskrifterna Arta magazine och IDEA magazine.

Foto av Ramona Dima, 2016

Tillsammans med sin partner bildar de konstnärsduon Simona & Ramona som undersöker feministiska och queera spår i urbana kontexter som de sedan iscensätter och uppmärksammar genom poetiska och performativa interventioner.

Jag känner stor entusiasm inför att bli en del av Skånes konstförening. Jag ser fram emot att flytta till Malmö och börja jobba med det fantastiska, mångsidiga och starka lokala sammanhang som finns och samtidigt dela med mig till Skånes konstförening och Malmö av mina erfarenheter och kunskaper. Flytten från Rumänien till Malmö blir en stor förändring för mig som jag hoppas kunna reflektera i mitt arbete. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor utveckla Skånes konstförenings spännande verksamhet och tillsammans fortsätta arbeta för att göra det till ett tryggt och välkomnande rum för alla.” säger Simona Dumitriu.

Liknande inlägg