Laurie Anderson på Göteborgs fimfestival

 

Den amerikanska konstnären Laurie Anderson deltar på Göteborgs filmfestival där hon visar upp sitt uppmärksammade VR-projekt Chalkroom.  Verket är skapat tillsammans med den taiwanesiska konstnären Hsin-Chien Huang. Chalkroom vann pris för bästa VR-upplevelse under Venedigs internationella filmfestival 2017.

Chalkroom beskrivs som ett bibliotek fullt av berättelser, men ingen kommer någonsin att kunna hitta alla. Du vandrar eller flyger omkring i en virtuell verklighet fylld av svart-vita miljöer, fyllda av mörka rum och labyrinter. Längs vägen möter du bokstäver, meningar och berättelser skrivna med vit kalkkrita på svarta väggar som du kan interagera med. Verket beskrivs som känslan av att gå in i en bok och uppleva språket och bildfragmenten som växer fram medan du läser den.

 

Liknande inlägg

Share