Vernissage TV – mingla på Europas gallerier

 

Vernissage TV är precis vad det låter, en tjänst som sänder inslag från vernissage runt om i Europa och USA. Förutom reportage från de stora biennalerna och konstmässorna besöker man gallerier och konsthallar och gör korta okommenterade filmer om utställningarna. Tanken är att återskapa känslan av att mingla runt på ett vernissage.

Under februari-mars har man publicerat filmer från bland annat Sprüth Magers galler i Berlin som visar en retrospektiv av den tyska konstnären Axel Kasseböhmer, Museum Ludwig Cologne visar utställningen “Painting as Immersion”  av den amerikanska konstnären James Rosenquist och här finns också en meta-konsert av Christian Marclay inspirerad av verk av Jean Tinguely. 

Se mer på https://vernissage.tv/

 

Liknande inlägg

Share