Manifesto – Cate Blanchett och de historiska manifesten

 

I Julian Rosefeldts film Manifesto får vi se skådespelaren Cate Blanchett som i 13 olika episoder tar sig an historiens manifest som futurismen, dadaismen, Fluxus, suprematism och Dogma 95. Filmen har tidigare visats på konsthallar i Europa men har nu klipps om till en spelfilm som har premiär den 16 mars i Sverige.

 

13 x Cate Blanchett. Manifesto liknar inget du tidigare sett. Den flerfaldiga Oscarsvinnaren spelar filmens alla roller i den här humoristiska, känslosamma och engagerade gestaltningen av kända historiska manifest. Manifesto är en rikedom av idéer och visdomsord från några av de stora manliga genierna, gestaltade av den enastående Blanchett; Karl Marx, Lars von Trier, Werner Herzog, Stan Brakhage, Friedrich Engels, Dziga Vertov och Claes Oldenburg, för att nämna några.

Regissör: Julian Rosefeldt

Utgivningsår: 2017

Skådespelare: Cate Blanchett, Erika Bauer, Ruby Bustamante

Speltid: 95 min

Spelplatser: Göteborg, Karlstad, Malmö, Norrköping, Stockholm, Umeå, Visby, Örebro 

 

 

 

 

Liknande inlägg

Share