Temporary Gallery i Köln

 

ADKV (der Arbeitsgemeinschaft Deutscher Kunstvereine ) som är den tyska motsvarigheten till Sveriges Konstföreningar delar varje år ut ett pris till Tysklands “bästa” konstförening i samarbete med Art Cologne. I år var det Temporary Gallery i Köln som fick motta priset på 8.000 Euro.

Temporary Gallery bildades 2008 och bedriver en utställningsverksamhet med internationell förankring med konstnärer som för en diskussion med konsthistorien och samtidens konstuttryck. Konstföreningen arrangerar även filmvisningar, teoretiska diskussioner i samarbete med universitet och gästcuratorer.

Föreningen har enligt juryns motivering lyckats skapat ett eget format och ett stort internationell nätverk och blivit en viktig institution på Rhenlandets konstscen.

Konstföreningens hemsida: http://www.temporarygallery.org

 

Share