Piteå konstförening och Konstens Vecka

Under Konstens Vecka är det många konstföreningar som satsar lite extra på olika konstevenemang. Piteå konstförening är en av dem. -Vi kommer bland annat att visa filmen Loving Vincent, om konstnären Vincent van Gogh,  för våra medlemmar. Sedan  arrangerar vi också en konsthistorisk föreläsning berättar ordförande Lena Gustavsson.

Piteå konstförening bildades 1968 och har idag 132 medlemmar. Man delar lokal med kommunens konstpedagog som hjälper till med guidning av konstföreningens utställare (man har 5 utställningar per år) och tillsammans arrangerar man en öppen ateljé .

I föreningen finns det en tradition att arrangera Konstens vecka och kommunens konstpedagog är sedan länge involverad och positiv till verksamheten.

Läs mer på föreningens hemsida.

Liknande inlägg