Nya Nationalmuseum

 

Nationalmuseum är Sveriges största konst- och designmuseum. När museet invigdes 1866 var det ett av de modernaste i världen. Nu är det dags igen. 13 oktober 2018 slår man upp portarna till en helt ny museiupplevelse, i en nyrenoverad byggnad.

På Nationalmuseums hemsida skriver man: “I det nyrenoverade Nationalmuseum står både konsten och människorna i centrum. Utställningsytorna blir större och det blir möjligt att visa mer konst. Samlingarna, med konst från sex århundraden, spelar huvudrollen och presenteras på nytt sätt. Vid sidan av dem visas tillfälliga utställningar med aktuella teman. Fler besökare får plats och klimatet blir bättre, både för konsten och för alla som vistas i museet. Barnverksamheten får större utrymme liksom restaurang och rum för såväl aktiviteter som för vila och eftertanke.”

Första utställningen i det nyrenoverade museet blir en utställning med den amerikanska målaren John Singer Sargent (1856–1925). 

Läs mer på deras hemsida.

Liknande inlägg

Share