Torshälla konstförening firar 70 år

Torshälla konstförening startade år 1948 som en konstklubb vid Nyby Bruk och där många medlemmar, av naturliga skäl, var anställda vid bruket. Nu firar konstföreningen 70 år vilket man tänker fira med en tillställning på Saga Salongen i Torshälla.

När konstföreningen startade 1948 var årsavgiften 5 kronor och föreningens första utställning hölls på Folkets Hus som då låg vid Rådhustorget. Inträdesavgift var 1 krona och på biljetten utlottades ett konstverk. Den första utställaren var Strängnäskonstnären Gunnar Gustafsson. Idag finns hans konst på ett museum och galleri vid Lida gård som ligger på Fogdö.

År 2017 hade man 232 medlemmar och föreningen anordnar utställningar, föredrag samt en medlemsresa varje vår.

Läs mer på konstföreningens hemsida.

Liknande inlägg