Salvador Dalí In Search of Immortality

 

Dokumentären är en närgången resa genom Salvador Dalís liv och arbete, och även av Gala, hans musa och fru. Det börjar 1929, ett avgörande år i Dalís karriär och liv när han upptäckte surrealismen och träffade Gala, och fortsätter fram till Dalís död 1989.

På denna konstnärliga resa utmärker sig några platser och städer, i synnerhet Portlligat, där Dalí hade sin verkstad. Figueres, hans hemstad, där han skapade sitt Dalí Theater-Museum. Samt Púbol, slottet som Dalí tillägnade Gala. Även större och mer kontinentala städer som Paris och New York kom att bli centrala i Dalís liv. Dokumentären tar oss närmare den unika konstnären och hans skapelser med hjälp av unika bilder och dokument.

Regi: David Pujol
Originaltitel: Salvador Dalí In Search of Immortality
Originalspråk: Engelska
Premiär: 15 okt 2018
 
 

Salvador Dalí: In Search of Immortality | Official 4K Trailer from Versión Digital on Vimeo.

Liknande inlägg

Share