Moderna­utställning­en 2018

Med Joa Ljungberg och Santiago Mostyn som curatorer presenterar Modernautställningen 2018 närmare 40 konstnärer som på olika sätt är knutna till den svenska konstscenen

Eric Magassa, Från serien THE LOST SERIES, GÖTEBORG, 2017 Pigmentutskrift © Eric Magassa / Bildupphovsrätt 2018

Modernautställningen är ett storskaligt utställningsprojekt som museet genomför vart fjärde år. I årets upplaga blickar ett flertal konstnärer bakåt i den svenska historien och belyser skeenden som format och omformat det svenska samhället. Andra konstnärer lyfter fram diametralt olika upplevelser av att leva i Sverige idag. Mitt i det lokala återfinns också utblickar till platser geografiskt långt borta, som på olika sätt påverkar våra liv här och nu.

Läs mer om utställningen på Moderna Museets hemsida.

 

Ett urval recensioner:

Share