Minnesbilder och stipendium för Österåkers konstförening

På Kanalens dag den 26 augusti delades årets Blå Vågen-stipendium ut i Österåkers kommun. Första priset på 100 000 kr och Blå Vågen-statyetten gick till Österåkers konstförening som under flera år arbetat för att skapa en lokal och välbesökt konstscen på Länsmansgården.

Förra året, 2017, firade konstföreningen 60 år och gav i samband med jubileet ut en liten minnesskrift med titeln “Minnesbilder” där styrelsen samlade ett antal minnesbilder, utan ordning och utan röd tråd precis som minnesbilder ofta dyker upp. I förordet skriver konstföreningens ordförande Torill Findeisen att ett viktigt år för föreningen var 1991 då föreningen kunde förvärva Länsmansgården av Österåkers kommun. 2001 togs ett beslut att utveckla gården och göra den till ett självklart utflyktsmål i Stockholms län, vilket föreningen lyckades med. Idag har föreningen runt 270 medlemmar men över 40.000 besökare per år.

Läs mer om föreningen på deras hemsida.

Liknande inlägg