Digitala landskap på Havremagsinet

 

Verkligheten smälter samman med en virtuella värld, och blir till omedelbar tillgänglig information, på olika sätt. Vi upplever ständigt nya kombinationer av en analog verklighet blandat med digital information, och det blir allt svårare att skilja dem åt i takt med varje ny generation av teknik.

Det virtuella och nästan oändliga landskapet skapar ett tillstånd av translokalitet, där närheten ändå får representera verkligheten genom en binär kod som kommer till oss från den största maskin mänskligheten någonsin skapat – nämligen internet.

Digitala Landskap visas på Havremagasinets Länskonsthall i Boden mellan 27 oktober 2018 –13 januari 2019. Deltagande konstnärer: Erik Holmstedt, Igor Samolet, EEEFFF och Susanne Winterling. Utställningen samarbetar med Luleåbiennalen 2018.

Läs mer på deras hemsida: http://havremagasinet.se/hostutsallning-2018/ eller bläddra i katalogen nedan.

 

Share