Linda Lasson på Bergagalleriet

Bergagalleriet i Solna är en av flera konstföreningar som finns på ett äldreboende. Sedan 2010 drivs konstföreningen för att skapa ett aktivare boende för äldre med inriktning mot konst och hantverk. Konstföreningen samarbetar med konstnärer, hantverkare, föredragshållare, närstående och medarbetare för att bidra till en meningsfull äldreomsorg på Berga omvårdnadsboende/Temabo.

Linda Lasson

Konstföreningens nästa utställning är med textilkonstnären Linda Lasson:

Genom textilkonsten ger Linda Lasson naturen en röst och skildra en plundrande samtid som för med sig en skoningslös svärta.
– ”Jag har levt i de jämtländska fjällen, nära den samiska kulturen, och det har påverkat mig både som människa och konstnär”

Svart sytråd på armeringsväv är grunden i Lassons verk, men hon experimenterar även med andra material och tekniker – näver, renskinn, hästtagel, björkris, broderi på en stubbe etc.

Utställningen visas 1 mars – 3 april 2019

Läs mer på Bergagalleriets hemsida.

Liknande inlägg