Mother Tongue på Museet för Glömska

 

Museet för Glömska visar den turkiska videokonstutställningen Mother Tounge på Norrköpings stadsbibliotek under mars månad. Utställningen presenterar sju turkiska konstnärer vars verk lyfter aktuella frågor om yttrandefrihet och kvinnors rätt till frihet och jämlikhet, frågor som känns allt mer aktuella i dagens samhällsdebatt.

Still from video: “A gentle breeze passed over us” by Pinar Öğrenci (2017)

Museet för Glömska startade 2007 i Norrköping och arbetar sedan 2008 nomadiskt och visar sin konst på olika platser runt om i landet.  Museet fokuserar på utställningar och projekt som fokuserar på social, politisk och kulturell glömska. Projekt är inte knutna till någon specifik uttrycksform eller genre, men samlas i ambitionen att se kritiskt på aktuella politiska frågor kring minne och glömska. Sedan 2017 är Museet för Glömska medlem i Sveriges Konstföreningar.

Läs mer på Museet för Glömskas hemsida.

Läs mer om vandringsutställningen Mother Tounge.

Share