Konsthögskolornas examensutställningar

 

Landets konsthögskolor bjuder in till examensutställningar. Ett gyllene tillfälle att bekanta dig med samtida konsttrender och framtidens konstnärer. Vi har samlat information om några av utställningarna som äger rum under maj.

 

Konstfacks vårutställning jubileumsåret 2019

Sedan Konstfack grundandes 1844 har här ifrågasatts vad vi gör, för vem, hur och varför, vilket lett till nya insikter och i förlängningen till nya sätt att tänka, nya konstnärliga uttryck och metoder. Just detta ger årets 179 examensstudenter goda exempel på vilket också knyter ihop vår digra, 175-åriga historik med såväl nu- som framtid.

Varmt välkommen att fira med oss på vernissage torsdagen den 16 maj kl 12–20. Utställningen invigs kl 16 av rektor Maria Lantz, curatorena Asrin Haidari och Emily Fahlén och studenter.

Konstfacks vårutställning pågår 16–26 maj, vardagar kl 12–19, helger kl 12–16
www.konstfack2019.se

Konstfack, LM Ericssons väg 14, T-bana: Telefonplan

 

Umeå konsthögskolas examensutställningar

Masterstudenternas examensutställning 2019 visas den 3 – 19 maj på Bildmuseet.

Kandidatstudenternas examensutställning 2019 visas på Västerbottens museum. Utställningen pågår 5 maj – 2 juni.

 

Akademin Valand Fotografi – Examensutställning

This is not a Departure Hall är årets examensutställning i fotografi från Akademin Valand. Studenter från BA3 och MA2 visar sina individuella arbeten på fyra våningsplan i den unika miljö som Röda Sten Konsthall utgör. Röda Sten Konsthall

 

Konsthögskolan i Malmö

I maj bjuder Konsthögskolan in till årsutställning i våra nya lokaler på Föraregatan 4 i Malmö. Denna årliga tradition äger för första gången rum i de vackra gamla båghallarna som sedan i höstas hyser verkstäder och ateljéer. Välkomna!

Utställningen pågår 17 – 26 maj

Vernissage 16/5 18-20

Öppet dagligen 13-17 förutom 20/5 stängt och 23/5 öppet till 20. Konsthögskolan i Malmö

 

Kungl. Konsthögskolan avgångsutställning 2019

2019 års avgångsutställning visas precis som förra året på två platser; de studenter som går ut masterprogrammet i fri konst huserar på Konstakademien medan kandidatprogrammet presenteras på Marabouparken konsthall. Förutom dessa två utställningar förvandlas parken vid Marabouparken konsthall till en aktiv scen där verk av de båda avgångsklasserna ställs ut.

Årets utställning bjuder på en unik inblick i unga konstnärskap: ett slags facit. Tillsammans samspelar en mångfald av uttryckssätt som skapar en dynamisk upplevelse. I år möter besökaren performativa element bland de utställda verken, vilket adderar ytterligare energi till en utställning sprungen ur avslutets flyktighet. 

Konstakademien/ MFA

Fredsgatan 12, Stockholm

Öppettider: tis-fre/ Tue-Fri 11-17 och lör-sön/ Sat-Sun 12-16. Kungl. Konsthögskolan

 

 

 

Share