Konsthistoria för den digitala generationen: #13 Munchs Skriet i VR

 

VRHAM är en internationell festival i Hamburg med inriktning mot virtual reality (VR) och konst. Den äger i år rum mellan den 7-15 juni. Ett av verken som valts ut till festivalen är The Scream VR. Det är dokumentärupplevelse skapad av Sandra Paugam & Charles Ayats baserad på Edvard Munchs kända målning Skriet.

I verket befinner du dig ensam i ett museum framför Munchs berömda målning Skriet. Vågar du röra tavlan? Var försiktig för målningens inre demoner och skuggor kanske befriar sig från ramen och tar steget ut i rummet och drar in dig i en mardrömsvärld. För att se trailern till VR-verket klicka på länken Watch on Vimeo nedan.

Vill du läsa mer om VRAM besök deras hemsida.

THE SCREAM from Cineteve on Vimeo.

 

I artikelserien “Konsthistoria för den digitala generationen” kommer vi att lyfta fram olika exempel på hur konsthistoriska verk med hjälp av nya tekniker och plattformar kan få nytt liv och användas för att spegla vår samtid.

Share