Skapa en virtuell utställning med Artsteps

 

Artsteps är ett verktyg som du kan använda för att skapa virtuella utställningar. Konstföreningen skulle kunna använda verktyget för att göra en virtuell kopia av sin utställningslokal för att underlätta planeringen för framtida utställningar, eller varför inte bjuda in en konstnär för att göra en utställning helt virtuellt?

Det kostar inget att använda sig av tjänsten Artsteps. Programmet påminner en del om andra byggsimulatorer som finns på marknaden från dataspelet Sims till Ikeas köksplanerare. Du drar och släpper de olika delarna för att bygga ett utställningsrum och väljer sedan färger och mönster på väggar och golv. Därefter laddar du upp konstverken som du vill ställa ut och placerar ut dem på väggarna. Ange bildtexter till konstverken eller varför inte spela in en ljudfil som berättar om konstverken? Du kan också skapa guidade rundturer med Artsteps och bjuda in till vernissage där besökarna kan gå omkring och chatta med varandra.

Vi har gjort en utställning om Katten i konsthistorien med hjälp av Artsteps för att hjälpa dig bättre förstå hur det fungerar och kan användas. Du kan antingen besöka utställningen med din dator och vandra omkring i den eller ladda ner appen Artsteps på din mobil och sedan använda ett par VR-glasögon med mobilen och uppleva utställningen virtuellt. Besök utställningen.

 

Share