Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) – 2019

 

Den 7 september öppnar tionde upplagan av Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA), curaterad av Lisa Rosendahl. Titeln på biennalen är Part of the Labyrinth. Utställningsplatserna inkluderar Röda Sten Konsthall, Göteborgs konsthall, Göteborgs Naturhistoriska museum och Franska tomten.

Årets upplaga av GIBCA sammanför olika konstnärliga generationer och uttryck. Bland de över 30 konstnärerna finns det amerikanska konstkollektivet Black Quantum Futurism vars praktik hämtar inspiration från kvantfysiken och afrikanska kulturella traditioner i relation till medvetande, tid och rum. Ingår gör även Kent Lindfors som sedan 1970-talet i sin konst korskopplat tid och rum med utgångspunkt i Göteborgs hamn. Läs mer på: GIBCA:s hemsida

 

Recensioner om GIBCA:

 

 

Share