Museet på fickan

 

Under oktober stängdes Stockholms läns museum på grund av bristande besöksunderlag. Istället för fysiska lokaler kommer museet i framtiden bara att finnas i digital form under satsningen “museet i fickan” där man använder sig av olika appar och poddar för att nå besökarna. En av apparna är “Upptäck Konsten” där du kan utforska den offentliga konsten i Stockholm.

 

Om appen:

Välkommen till Upptäck konsten! Här presenteras den offentliga konsten i några av Stockholms läns kommuner. Du får även veta mer om konsten på några av regionens sjukhus. Hitta dina favoriter av alla offentliga verk som finns där ute!

Den offentliga konsten är en konstskatt som är helt gratis att besöka. Här får du veta mer om både konstverk och konstnärer bakom verken. Gå på en konstvandring med Upptäck konsten, upptäck dina favoriter och dela med dig till dina vänner. Här presenteras flera kommuners konst och även konst på våra sjukhus. Det som visas är ett urval av ny och äldre konst.

Vi kommer kontinuerligt att fylla på med konst i fler kommuner. Håll utkik efter konsten! Både i appen Upptäck konsten och på plats.

Upptäck konsten är producerad av Stockholms läns museum i samarbete med de medverkande kommunerna. Gratis att ladda ner från App Store.

 

Share