Shapeshifters: Förändringarnas tid är här

Malmö museer håller fortfarande öppet och hade nyligen vernissage på utställningen “Shapeshifters Förändringarnas tid är här”. En utställning som fångar drömmen om ett evigt liv samtidigt som vi paradoxalt förstör den miljö vi behöver för att överleva.

 

Från hemsidan om utställningen:

Vi lever i en motsägelsefull tid präglad av omfattande förändringar. Den teknologiska utvecklingen går så snabbt att vi knappt hinner ta in hur den påverkar våra liv. På flera områden har den artificiella intelligensen passerat människans och det sägs att den första människan som kommer bli 200 år redan är född. Samtidigt bidrar vårt sätt att leva till att växter och djur utrotas och växthuseffekten är på väg att göra stora delar av jorden obeboelig.

 

Medverkande konstnärer: Elin Alvemark, Hannah Anbert, Christian Andersson, Isabelle Andriessen, Malin Bülow, Giulia Cenci, Kah Bee Chow, Elmgreen & Dragset, Olafur Eliasson, Ellisif Hals, Alma Heikkilä, Johannes Heldén, Håkan Jonson, Matti Kallioinen, Lars-Andreas Tovey Kristiansen, Eva L’Hoest, Katja Larsson, Tilda Lovell, Anna Nordström, Gerhard Nordström, Katja Pettersson, Cindy Sherman, Magnus Thierfelder Tzotzis, Sif Itona Westerberg, Ulla Wiggen

 

Facebook kan du följa med på en videovisning av några av verken ur utställningen.

 

SR P4 har ett kort reportage om utställningen som du kan lyssna på.

 

Share