« Alla Evenemang

Konferens på Malmö Live: Hur skapar vi ett civilsamhälle som står kvar när politiken svajar?

augusti 25

Den 25 augusti på Malmö Live bjuder riksförbundet Sveriges Konstföreningar in till konferensen ”Hur skapar vi ett civilsamhälle som står kvar när politiken svajar?” Syftet med konferensen är att undersöka, men också belysa det värde, den roll och den status konsten har i vårt samhälle.

Konferensen genomförs i samverkan med Söderslätts konstförening, Region Skåne, Sensus, Malmö Live och Konstfrämjandet m.fl. Tillsammans med ett 20-tal inbjudna föreläsare, forskare, konstföreningar och organisationer går vi till botten med frågan gällande vad en stärkt samverkan mellan kommuner och deras institutioner och civilsamhällets aktörer skulle kunna betyda och få för effekter för kulturområdet och samhället.

De centrala frågeställningarna som kommer att tas upp för diskussion under dagen är:

– Hur skapar vi ett civilsamhälle som står kvar när politiken ändras?

– Hur kan vi praktisera en slags lyssnandets praktik?

– Innebär en offentlig finansiering sårbarhet eller styrka?

– Hur ser en kulturpolitik för ökad delaktighet ut?

– Vad är kvalitet i konsten?

Genom konferensen vill vi närma oss olika visioner och tankegångar som kan leda till ett stärkt konst- och kulturområde eller en kreativ omvandling in i en ekosocial framtid.

Vill du ha förhandsinformation om när programmet är klart och anmälan är öppen kan du skriva upp din e-post på vår lista.

Datum:
augusti 25