Antologin: När taket rasar in – kulturpolitiken och verkligheten

Vi medverkar i Antologin "När taket rasar in – kulturpolitiken och verkligheten" som vill rikta uppmärksamheten mot vår tids kulturpolitik och visa vad som kan hända med ett samhälle som inte värdesätter kultur. Boken utkommer den 24 september.

Antologin När taket rasar in – kulturpolitiken och verkligheten beskriver en raserad svensk kulturpolitik.

Kulturpolitiken fyller 50 år. När Sveriges första kulturproposition antogs av Riksdagen 1974 blev kultur en del av välfärden, jämställd med skola, vård och omsorg. Då var den unik, men tyvärr finns det idag inte mycket att fira.

Politiken och Tidöpartierna har på kort tid raserat den svenska kulturpolitiken, som redan innan var tilltufsad av ointresse och okunskap.

Antologin När taket rasar in – kulturpolitiken och verkligheten vill rikta uppmärksamheten mot vår tids kulturpolitik och visa vad som kan hända med ett samhälle som inte värdesätter kultur.

Boken innehåller en historisk översikt, beskrivningar av nuläget för kulturskapare och den ideella kulturen samt förslag på vägar framåt för kulturpolitiken.

Författare är Wilhelm Blixt, Annica Dahl, Sara Edström, Anna Ekström, Mathias Jansson, Ola Bo Larsson, Fredrik Lindegren, Anna Livion Ingvarsson, Calle Nathanson, Mårten Sandén, Anna Troberg och Niklas Östholm.

Välkommen på seminarium om boken på ABF Stockholm den 2 oktober kl. 18

Läs mer om releasefesten i Stockholm.