Konstbildning 14 augusti

Konstbildningsdag i Skaraborg


Lördagen den 14 augusti 2021 kl 10.30

 

För styrelsemedlemmar i konstföreningar tillhörande Sveriges Konstföreningars distrikt Skaraborg, Bohuslän, Älvsborg och Göteborg

Distrikt Bohuslän har 12 platser. Så de som anmäler sig snabbast får plats. Vid överbokning fördelar vi platserna så att alla konstföreningar som anmält deltagare får minst en plats.

Syftet med dagen är att ha trevligt tillsammans få uppleva konst, få ny inspiration och skapa nya kontakter så varje förening kan ta detta med sig hem för att skapa konstbildning i sina respektive föreningar.

Vi lär oss om konst i Skaraborg och framför allt om konstnärer runt Kinnekulle.  Vi kommer att besöka Läckö slott där utställningen ”Konstnärer kring Kinnekulle” pågår. Några av de deltagande konstnärerna kommer att vara med oss och berätta om sin verksamhet. Efter lunchen som intas på Spikens charmiga fiskeläge kommer vi att besöka konstnären Lovisa Ivenholts ateljé.

Program (cirkatider)

10.30 Start med kaffe vid restaurang Hvita Hjorten, Läckö slott

11.00 Vi tittar på utställningen med deltagande av några av konstnärerna. Dessutom visar Simon Irvine oss Läckös fina trädgård.

13.15 Lunch på Spikens fiskeläge vid Vänern

15.15 Besök hos konstnären Lovisa Ivenholts ateljé

16.00 Avslutning

Var och en tar sig till Läckö slott med egna bilar.  Därefter kommer vi att ordna buss som tar oss runt under dagen, vilken efter avslutningen återvänder till Läckö slott. Är det någon som önskar åka egen bil under dagen så funkar även det.

Vi bjuds på ankomstkaffe, inträdesavgift till slottet, visning av utställningen, lunch samt rundtur med buss. Önskar någon specialkost meddela detta vid anmälan (som är bindande).

Skulle det bli ändrade restriktioner p g a covid kommer dagen att ställas in, men vi hoppas att den kan genomföras som planerat.

Anmälan senast måndagen den 2 augusti till: Kassör Eva Andersson, eby.andersson@gmail.com