Konsten och konstnärerna på Kinnekulle

Konstbildningsdag för styrelsemedlemmar i Skaraborg, Bohuslän, Älvsborg och Göteborg.

Syftet med dagen är att ha trevligt tillsammans, få uppleva konst, få ny inspiration och skapa nya kontakter så varje förening kan ta detta med sig hem för att skapa konstbildning i sina respektive föreningar.

Vi lär oss om konst i Skaraborg och framför allt om konstnärer runt Kinnekulle. Vi kommer att besöka Läckö slott där utställningen ”Konstnärer kring Kinnekulle” pågår. Några av de deltagande konstnärerna kommer att vara med oss och berätta om sin verksamhet. Efter lunchen som intas på Spikens charmiga fiskeläge kommer vi att besöka konstnären Lovisa Ivenholts ateljé.

Program (cirkatider)

10.30 Start med kaffe vid restaurang Hvita Hjorten, Läckö slott

11.00 Vi tittar på utställningen med deltagande av några av konstnärerna.

Simon Irvine visar oss Läckös fina trädgård.

13.15 Lunch på Spikens fiskeläge vid Vänern

15.15 Besök hos konstnären Lovisa Ivenholts ateljé

16.00 Avslutning

Var och en tar sig till Läckö slott med egna bilar. Därefter kommer vi att ordna buss som tar oss runt under dagen, vilken efter avslutningen återvänder till Läckö slott.

Kostnad 250 kr. I kostnaden ingår ankomstkaffe, inträdesavgift till slottet, visning av utställningen, lunch samt rundtur med buss. Önskar någon specialkost meddela detta vid anmälan (som är bindande).

Skulle det bli ändrade restriktioner p g a covid kommer dagen att ställas in, men vi hoppas att den kan genomföras som planerat.

Välkommen önskar
Sveriges Konstföreningar
Distrikt Skaraborg

Anmälan senast måndagen den 2 augusti till:  goteborg@sverigeskonstforeningar.nu

eller Ann-Sofie Hansson 0703 75 48 06