Konstens Vecka avslutad

Årets Konstens Vecka är avslutad och avslutningen hölls på Jamtli i Östersund med filmvisning och utdelning av priser till vinnarna i årets konstbingo. Ett stort tack till alla som medverkat under veckan.

Vid avslutningen visade vi en fin film om Bengt Ellis konstnärsliv. Det är 100 år i år sedan han föddes. Utställningen på Jamtli hade hans hustru och en medarbetare Kenny från Fjällmuseet gjort med Jamtli. Bengt Ellis har rest väldigt mycket från Ecuadors djungel till Grönland, Lofoten. Han har haft många olika uttrycksformer i sin konst. Reste med fru Gunilla och sina två pojkar. På filmen berättar både Gunilla, hustrun, och sönerna om resorna. Miq Bohlin har producerat filmen.

Under dagen var det också visning av  Nationalmuseum Jamtlis nya utställning ”Såsom i en spegel” , det var aktiviteter i konstateljén. Max Green som är pedagog på Jamtli och ingår i arbetsgruppen för Konstens Vecka har under veckan gjort en utomhusskulptur på Jamtli av restmaterial. Alla var inbjudna och det kom en gymnasieklass, en SFI klass och ett antal barn deltog under veckan i byggandet av verket. Det var klart på avslutningsdagen.

Slutligen var det utdelning av priser till deltagare i Konstbingot. Flera fina bidrag med ett eget konstverk, självporträtt, recension och quiz. Priser med presentkort och fina konstböcker samt konstkort.

Under veckan i Östersund hade Härke konstcentrum en paneldebatt om utställningsmöjligheter för konstnärer i Jämtland nu när flera gallerier slagit igen.

Ellen Hyttsten ordförande för distriktet avslutar Konstens Vecka på Jamtli i Östersund.
Gunilla Edler Nilsson visar konstverket "Paket i långa banor" som konstnären Lennart Rodhe gjort.
Max Green pedagog på Jamtli
Paneldebatt på Härke konstcentrum om utställningsmöjligheter för konstnärer i Jämtland nu när flera gallerier slagit igen.
Utomhusskulptur på Jamtli av restmaterial.