Unga konstnärer mentorprogram i Malmfälten

Den 18 juni vernissage för Unga konstnärer mentorprogram i Malmfälten. Samling i konsthallen fredag vid ett och 25 timmar senare är utställningen hängd och dörrarana slås upp för vernissagebesökarna. När dagen var slut hade närmare 70 personer besökt utställningen.
Paren är i Kiruna Emma Dettle/Sandra Wasara Hammare och Filip Jatko Stålnacke/Mikael Fagerlund och i Gällivare Sofia Blombacke/Baqer Hasan och Amanda Hansson/Lennart Holmbom (Amanda och Lennart möts i Luleå).

”Vi kände direkt att det var en intressant ansökan. Vi sponsrar många föreningaroch det här mentorprogrammet blir ett fint tillskott för konstintresserade unga i Malmfälten. LKAB:s ambition är att stötta lokala initiativ  på bred front för att bidra till attraktiva samhällen på bolagets verksamhetsorter.” säger Anna Skogh, sponsringsansvarig på LKAB.

Unga konstnärer och mentorer(konstnärer vid vernissagen. Sandra Wasara Hammare, Emma Dettle, Mikael Fagerlund, Filip Jatko Stålnacke, Sofia Blombacke, Baqer Hasan och Amanda Hansson. Saknas, Lennartr Hlmbom
I samtal om Amandas verk Same och Afrikansk kvinna