Ansökan till krisstöd från Kulturrådet är nu öppen

Kulturrådet har nu öppnat ansökan till höstens krisstöd till särskilda behov i kulturlivet med anledning av spridningen av covid-19.

Ansökningar från konstområdet och speciellt konstföreningar har i de senaste sökomgångarna varit få så det finns därför stora möjligheter att få stöd för olika projekt inom konstområdet. Det här projektbidraget finns till för att lindra den akuta ekonomiska krisen inom kulturområdet med anledning av det nya coronaviruset, stimulera till återhämtning och för att säkra en bredd av kulturuttryck i hela landet. Passa därför på att sök då det kan vara sista möjligheten att få krisstöd.

Delta på Kulturrådets webbinarium tisdagen den 21 september kl. 12.00-13.00 för att få mer information och ställa frågor eller hör av dig till deras support med dina frågor: E-post:  krisstod@kulturradet.se Telefon: 08-519 265 00 Telefontid vardagar måndag-fredag kl. 10.00-12.00 och 13-16.00. (Du kan också höra av dig till oss på förbundskansliet om du undrar över något.)

Ansökningsperiod 13 september–6 oktober

Läs mer här: Krisstöd till särskilda behov i kulturlivet: bildkonst, museer, litteratur med mera

Webbinarium om krisstöd till särskilda behov

Tisdag den 21 september kl. 12.00-13.00

Kulturrådet berättar om höstens nya krisstöd till särskilda behov i kulturlivet och går igenom ansökningsblanketten. Det finns möjlighet att ställa frågor till dem i chatten. Webbinariet sänds via Teams Live.

För att delta klicka på länken här