Första ansökan till Kulturrådets krisstöd öppnar 15 oktober

I förra veckan meddelade regeringen att av de 1,5 miljarder som ska gå till kulturen, får Kulturrådet 881 miljoner kronor att fördela. Den första bidragsomgången går till kompensation för inställda och framskjutna evenemang, under perioden juni-september. Kulturrådets ansökan öppnar den 15 oktober med sista ansökningsdatum 27, 28 och 29 oktober beroende på evenemangstyp.

Det är kort sökperiod så förbered dig redan nu:

Förbered underlag till den första stödomgången, som alltså gäller kompensation för sommarens evenemang, med liknande regelverk som i våras. Underlag kan exempelvis vara redogörelse och specifikation för intäktsbortfall vid inställda och merkostnader vid uppskjutna evenemang, och aktörens/organisationens/gruppens omsättning och resultat.

Skapa ett konto: Om du inte har sökt bidrag från Kulturrådet förut, behöver du skapa ett användarkonto i deras onlinetjänst. Skapa gärna ett konto redan nu.

Webbinarium: Kulturrådet bjuder in till ett antal webbinarier även under denna stödomgång, där de mer konkret går igenom hur du söker bidrag och vem som kan söka de olika bidragen. I det första webbinariet den 19 oktober kl 12.30-13.30 berättar man mer om bidrag till kompensation för inställda och uppskjutna evenemang.

Ansökningsperiod 15-27 oktober för utställningar, föreläsningar och liknande evenemang

Läs mer på Kulturrådets hemsida.