Konstdygnet 2020

Årets upplaga av Konstdygnet arrangeras den 1-2 oktober online! Konstdygnet är en årligen återkommande mötesplats och kompetensutveckling för verksamma inom bild- och formområdet. För program och anmälan se hemsidan.

Konstdygnet utgår ifrån coronapandemin och dess konsekvenser för människan, jorden och kulturen. Tillsammans med konstnärer, forskare och filosofer gör vi en gemensam ansats att reflektera kring månaderna som förändrade världen. Hur påverkas konstens ekosystem på längre sikt? Vad träder fram i ljuset efter krisen?

Årets konferens skulle ha arrangerats på Sörmlands museum. Under rådande pandemi kommer den istället att hållas digitalt med hjälp av Zoom och andra digitala plattformar.

Läs mer om programmet och anmälan här.

Konstdygnet arrangeras genom ett samarbete mellan främjandeverksamheterna inom bild och form i regionerna Sörmland, Uppsala, Västmanland och Örebro samt riksorganisationerna Folkrörelsernas Konstfrämjande och Sveriges Konstföreningar. Värdskapet för Konstdygnet är ambulerande mellan de fyra arrangörslänen.