Konstdygnet 2022 den 22-23 september

Rättelse: Den 12 augusti öppnar anmälan till årets upplaga av Konstdygnet som i år äger rum i Västerås och har temat "Skifte och landskapande". I ett mailutskick från oss står det tyvärr fel datum och det har kommit med en felaktig länk till anmälan. Se korrekt länk till anmälan till höger på sidan.

 

Vad bär en plats med sig – vad bär människor på platsen med sig dit eller därifrån?  Vad lämnas kvar under krig och exil och vad väljer vi att minnas eller visa på våra institutioner? Konstdygnet 2022 handlar om skeenden i samtiden och hur de påverkat och påverkar platser och ger riktningar i konsten.

Efter en både stillastående och turbulent tid med kriser som avlöst varandra, bearbetar Konstdygnet efterdyningar och betydelser av detta för konsten samt blickar mot framtiden. Hur har det konstnärliga arbetet förändrats och vilka rörelser kan skönjas i omstarten?

Arrangörer

Konstdygnet arrangeras av främjandeverksamheterna inom bild och form i Region Örebro län, Region Västmanland, Region Uppsala och Region Sörmland, riksorganisationerna Folkrörelsernas Konstfrämjande och Sveriges Konstföreningar i samarbete med Västerås Konstmuseum och Västmanlands Länsmuseum. Konferensen turnerar mellan våra regioner och samlar sig under aktuell tematik inom konsten.