59:e Venedig Biennalen

12/1 2022

Den 59:e internationella Venedig Biennalen äger rum den 23 april till 27 november 2022 och kureras av Cecilia Alemani och har titeln "The Milk of Dreams".

Cecilia Alemani är den första italienska kvinnan som utsetts till kurator för Venedig Biennalen och säger att hon har för avsikt att ge röst åt konstnärer för att skapa unika projekt som speglar deras visioner och vårt samhälle. Cecilia Alemani är en kurator som har organiserat många utställningar med samtida konstnärer. Hon är för närvarande direktör och chefskurator för High Line Art, programmet för offentlig konst i stadsparken i New York, och har tidigare varit kurator för den italienska paviljongen vid Biennalen Arte 2017.

Den 59:e internationella biennalen har titeln ”The Milk of Dreams”. Titeln är hämtat från en bok av den surrealistiska konstnären Leonora Carrington, där, som Cecilia Alemani förklarar, ”den surrealistiska konstnären beskriver en magisk värld där livet ständigt omprövas genom fantasins prisma, och där alla kan förändras, förvandlas, bli något och någon annan. Utställningen tar oss med på en imaginär resa genom metamorfoser av kroppen och definitioner av mänskligheten”.

 

Den 59:e internationella Venedig Biennalen äger rum den 23 april till 27 november 2022 och kureras av Cecilia Aleman och har titeln "The Milk of Dreams".