Höstens nummer av Konstperspektiv

22/8 2022

I höstens nummer av Konstperspektiv kan du bland annat läsa om ett samtal med konstnären Elin Odentia, konstlivet i Östergötland och om förbundets satsning på AR-utställningen Vävda Rum.

Kort om innehållet

Läs nyheter från konstvärlden i Galleriet – utställningar, bokläsning, konstnärer m.m. I vårt omfattande kalendarium presenteras aktuella och kommande utställningar runt om i Sverige.

Konstperspektiv har samtalat med konstnären Elin Odentia som är aktuell med bl.a. två utställningar på Cecilia Hillström Gallery.

Konstvetare Emil Ivedal reflekterar över Wallenbergmonumentet i Nybroviken i Stockholm, lagom till Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti.

Inför detta nummer har vi rest till Östergötland för att skildra konstlivet där. Vi börjar i Vadstena och slutar i Norrköping – häng med!
Stor konstguide medföljer.

Lagom till valet har vi dessutom tagit tempen på våra politiker och vad de vill med konsten och varför.

Riksförbundet Sverige Konstföreningar satsar på AR-konst i kommande projekt – läs mer om detta projekt i Konstperspektiv nummer 3.

Barbara Kruger landar med sin retrospektiva turné i New York, med 40 års konstnärsskap i bagaget. Läs en essä om konstnären.

I vår krönika skriver Torbjörn Elensky om konstnärens frihet – och ofrihet.

Välkommen till 52 sidor med massor av intressant läsning i höstens nummer av Konstperspektiv!